Nieuwtjes en Weetjes

Nieuwtjes en Weetjes

Woensdag 11 september 2024

Kleding inzamelen
Het wordt langzaam aan weer wat kouder. Voor je het weet lopen we weer in truien en dikke jassen rond. Heeft u thuis nog goede (winter)kleding, waar uw eigen kinderen uit zijn gegroeid? Doet u hier zelf niks meer mee? Lever dit dan in op school. U kunt het afgeven aan juf Kiona, of neerzetten bij de conciërge. Als we genoeg kleding hebben verzameld, organiseren we weer een gratis kledingbeurs op school. Beter voor het milieu en beter voor de portemonnee. Zo helpen wij elkaar en de wereld.

Koffieochtend
Op woensdag 18 september organiseren wij weer een koffieochtend voor ouders. Tijdens deze ochtend is er iemand van SOL (Samen Ondernemend Leren) aanwezig, die met u in gesprek gaat over wat SOL allemaal doet in de wijk, voor kinderen en volwassenen. Kijk op de website voor meer informatie: https://www.solnetwerk.nl/.

  • Hoe laat?: van 8.30 uur tot 9.30 uur
  • Waar?: In het theater in het hoofdgebouw

Luizen checken
Na elke vakantie vragen we aan de ouders altijd om de haren van uw kinderen thuis extra te controleren op luis. Deze herinnering is dus eigenlijk twee weken te laat. Toch de reminder. Fijn als u dit alsnog kunt doen.

Campusmiddagen
Vanuit de subsidie School en Omgeving, kunnen wij dit schooljaar verschillende Campusmiddagen organiseren voor de kinderen. Tijdens de Campusmiddagen komt het team van Campus010 van 12 tot 15 uur de school binnen, om de kinderen workshops, clinics of lessen te geven. Dit richt zich steeds op een ander thema, wat aansluit bij het ontdekken van talenten en je eigen ontwikkeling. Ondertussen zijn de meesters en juffen van de PJ met elkaar hard aan het werk, door te leren van elkaar, samen te werken of een cursus te volgen. Zowel de kinderen als de leerkrachten werken op deze middag aan: Ontwikkeling, samenwerking, plezier, verbondenheid en de toekomst. De 5 kernwaarden van de school. ( https://www.campusnederland.nl/overons/over-ons , klik op de link om meer te lezen over Campus 010)

De eerste Campusmiddagen zijn volgende week al. Het thema is: sociale ontwikkeling en respect voor elkaar hebben.

  • Dinsdag 17 september: Campusmiddag voor de groepen 3,4 en 5
  • Donderdag 19 september: Campusmiddag voor de groepen 6,7,8
  • Maandag 21 oktober: Campusmiddag voor de groepen 1-2

Stichting CONFRO/ sociale media
Van september t/m februari komt het team van Confro de school weer binnen. Voor de groepen 5, betekent dit dat zij gaan leren over groepskracht. Hoe zorg je dat je stevig in je schoenen staat en hoe kun je bijdragen aan een positieve sfeer in de klas?

De groepen 6 krijgen een theaterstuk aangeboden, waarbij zij zelf advies mogen geven en mee kunnen spelen. Dit stuk richt zich bijvoorbeeld op groepsdruk en slimme keuzes maken. Ook krijgen zij een les over sociale media en hoe hiermee verstandig om te gaan.

De groepen 7 en 8 krijgen 3 lessen, die gaan over sociale media en de uitdagingen die daarbij horen.

U ziet het, er gaat veel aandacht naar ‘hoe slim om te gaan met sociale media’. Voor de ouders van wie hun kind(eren) een mobiele telefoon hebben, vragen wij u altijd mee te blijven kijken in wat uw zoon/dochter doet in de ‘digitale wereld’. Het lijkt vaak allemaal veilig, leuk en gezellig, maar we weten dat er ook een hoop ellende uit voort kan komen. We kunnen dit alleen maar beter maken, als wij als volwassenen hierin samenwerken en de kinderen leren hoe zij zichzelf en anderen veilig houden in deze wereld.


Terug