inloopkwartiertje 08:15-08:30

inloopkwartiertje 08:15-08:30

Sinds enkele maanden mogen de kinderen zelf kiezen wat zij willen gaan doen tijdens het inloopkwartiertje. Dit is vooraf met de kinderen besproken en zij waren enthousiast om zelf te mogen kiezen. Zij konden kiezen uit; of werken  dmv het planbord of al in de kring zitten en een boekje lezen of even babbelen met elkaar.

Wij hebben dit werken tijdens de inloop nu geevalueerd met de kinderen.

Wat blijkt;

eigenlijk willen ze weer vaste aktiviteiten tijdens de inloop. Enkele argumenten van onze kinderen om niet meer vrij te kiezen waren; niet willen opruimen zo vroeg in de ochtend, niet kunnen kiezen, fijn als het werk maar klaar ligt.

En dus gaan wij vanaf morgen weer met vaste werkjes werken. Met de kinderen is wel een indeling gemaakt en ook hebben zij zelf de aktiviteit gekozen.

Maandag starten wij in de kring. Op maandag mag er een speeltje van thuis meegenomen worden (geen verplichting) en daar kunnen de kinderen met elkaar over praten of zij kunnen al een boekje lezen. De ouder of verzorger mag natuurlijk ook voorlezen. Graag zelfs.

Dinsdag = kleuren

woensdag = tekenen

donderdag = weer in de kring starten maar zonder speeltje dus meer aandacht voor boeken lezen en voorlezen.

vrijdag = een materiaal uit de kast en dat ligt dan klaar op de tafel. De juf zorgt voor wisselende materialen.

Nu kunnen de kinderen rustig de dag beginnen zonder keuzestress. Mooi dat kinderen daar op deze manier zelf achter zijn gekomen.

 

 

Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl