Welkom in groep 1-2B - info en afspraken

Welkom in groep 1-2B - info en afspraken

WELKOM IN GROEP 1-2 B!

De eerste schoolweken zitten er al weer op.  Na een heerlijk lange zomervakantie zijn we met elkaar met veel plezier en frisse energie begonnen in onze nieuwe groepssamenstelling. 

We zijn van start gegaan met de eerste lessen van De Vreedzame School. "Wij horen bij elkaar".  Tijdens deze kringlessen nemen we de tijd om de regels, afspraken en omgangsvormen te bespreken en uit te proberen. Dit is fijn voor de groep. Tijdens het spelen en werken kunnen de kinderen direct in de praktijk oefenen met de omgangsvormen. Foto's van de eerste gezellige schoolweken staan ook op de schoolapp onder het kopje 'foto's en video's'.

 

 Algemene informatie en afspraken vanuit de klas/school:

- Dinsdag en donderdag zijn onze groente/fruitdagen. Geef de kinderen een stuk groente of fruit mee wat ze zelf lekker vinden zodaEr worden op die dag geen koekjes of boterhammen tijdens de kleine pauze van 10 uur gegeten.

- De schooldag start om half 9 zodra de bel is gegaan. Kom voor de kinderen aub op tijd. Wij zijn verplicht te noteren als kinderen na de bel in de klas komen. Is uw kind ziek, belt u dan voor 8.30 naar school om uw kind af te melden.

- Tijdens de inloop, tussen 08:15-08:30, kan u samen met u kind in de kring een boekje lezen (ma, wo, vr), een kleurplaat maken (di) of met het ontwikkelingsmateriaal werken dat op tafel ligt (do). Ik staat zelf bij de deur om de kinderen te ontvangen.

- Aan u de vraag of u erop wil toezien dat uw kind in zich bij de inloop ook aan de afspraken houdt die we met elkaar in de klas hebben gemaakt: rustig op je stoel zitten, in de kring of aan tafel. Ook het verzoek of u alleen gebruik wil maken van de stoel van uw eigen kind, zodat de kinderen die later binnen omen ook welkom voelen en hun eigen stoel meteen kunnen vinden.

-Wilt u iets met ons bespreken of hebt u vragen, dan kan dat en maken we graag na schooltijd tijd voor een gesprekje.

- Bent u aan het einde van de dag onverhoopt wat later dan verwacht, wilt u dan school bellen dat u onderweg bent. Komt iemand anders uw kind ophalen, geef dit dan 's ochtends door aan de leerkracht of bel dit later door aan de administratie. 

 

Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl