nieuws uit schoolweek 15

Beste ouders,

 

Veel van deze week staat al in het teken van Kerstmis en de manier waarop we dat op school vieren.

Kerstmis is een christelijk lichtfeest, waarin de boodschap centraal staat dat hoop en liefde, juist in deze donkere tijden, zorgen voor een betere wereld. We vieren dat met het kerstdiner op dinsdagavond, de lampionnenoptocht op woensdagochtend en de kerstviering op donderdagochtend. We zijn heel hard aan het werk met knutselen en muziek maken om van die week iets heel bijzonders te maken.

Van u wordt een bijdrage verlangd aan het kerstdiner. Uw kind heeft via een geel briefje laten weten wat u kunt koken of meebrengen. Zorg voor niet te grote hoeveelheden, anders gooien we zoveel eten weg.

In de klas hadden we vandaag een kleine, maar pittige discussie over halal eten. Ik heb aan de kinderen uitgelegd dat alle ouders vrij zijn om het eten mee te geven zoals zij dat gewend zijn te maken, maar dat ik (en de moeder van Ines) wel van te voren aan de kinderen zullen aangeven waar varkensvlees in verwerkt zit. Ieder kind kan dan zelf kiezen wat het wel of niet wil eten. Ik wil daar tijdens het kerstdiner geen discussie over hebben, want dat is niet goed voor de sfeer van hoop en liefde.

Ik nodig u uit om bij de inloop van het kerstdiner in het lokaal te komen. Ik ben gewend om het (non-alcoholische) glas met u te heffen en ons kerstoptreden (liedje) te laten horen. Ik verheug mij erop u te zien!

Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl