Nieuws uit schoolweek 11

Nieuws uit schoolweek 11

Deze week was de week van Kijk in de Klas. Ik bedank alle ouders die zijn komen kijken. Als u dingen hebt gezien of hebt meegemaakt waarover u vragen hebt, stelt u ze gerust tijdens het voortgangsgesprek. Ik vind het belangrijk om feedback te ontvangen.

Eerst even aandacht voor het Nieuwsbegrip-huiswerk. Bij het begin van het schooljaar zijn de kinderen heel enthousiast begonnen, maar nu we zo'n 10 weken verder zijn neemt het aantal kinderen dat het huiswerk doet, steeds verder af. Deze week maar 10 van de 22! Het huiswerk Nieuwsbegrip is een belangrijk instrument bij het verbeteren van het Begrijpend Lezen. Wilt u uw kind stimuleren om het huiswerk wekelijks te maken? Inloggen kan met voor- en achternaam van het kind (aan elkaar geschreven met kleine letters, zonder accenten). Het wachtwoord staat als het goed is in de agenda en kunt u anders bij mij navragen.

In het kader van blok 3 van De Vreedzame School hebben we deze week verkiezingen gehouden voor de Leerlingenraad. 9 leerlingen hebben zich kandidaat gesteld. Ze hebben hun motivering opgeschreven en voor de klas mogen 'pitchen'. Na de eerste stemronde bleven Senna en Oualid als kandidaten over. Zij hebben nog reclame voor zichzelf gemaakt en elkaar kritisch bevraagd. Senna won de verkiezingen met een zeer kleine voorsprong. Zij zal klas 5C in de Leerlingenraad vertegenwoordigen.

De kinderen vatten de verkiezingen en de 'campagne' zeer serieus op. Het was herkenbaar om te zien hoe kinderen tot hun keuze kwamen: argumenten zijn belangrijk, maar de kandidaat moet ook betrouwbaar zijn en geen valse beloftes doen. Er was één belangrijk verschil met echte verkiezingen: de leerlingen gingen allemaal respectvol met elkaar om en maakten elkaar niet zwart met leugens! Op de foto-site staat een aantal foto's van de stemming.

Volgende week hoop ik u allemaal te zien tijdens de voortgangsgesprekken.

Terug

Stuart Millpad 82

3076 RK Rotterdam

010 4199622

directie@nullpausjoannes.nl